Meröppet

MERÖPPET

Vad är meröppet?

Meröppet är ett system som gör det möjligt för dig som låntagare att använda biblioteket alla dagar i veckan mellan klockan 7.00 och klockan 22.00. Kanske passar det bäst för dig att besöka biblioteket efter fotbollsträningen på torsdagar, efter frukost på söndag eller någon annan tid när personalen inte är på plats. 

Bli meröppetlåntagare

För att börja använda bibliotekets meröppettider måste du registrera dig som meröppetlåntagare. Det gör du på biblioteket under bemannad öppettid, när personalen finns på plats. Du kommer då att få ett lånekort som tillsammans med din pinkod (4 siffror) fungerar som passagekort.

18-årsgräns

Det är viktigt att du tar med legitimation eftersom du måste vara 18 år för att bli meröppetlåntagare på Färjestadens bibliotek.

Så här går det till

  1. Sätt in ditt lånekort i streckkodsläsaren.

  2. Använd knappsatsen för att trycka in din pinkod (4 siffror).

  3. När den gröna lampan tänds och dörren klickar kan du gå in.

Dina inloggningar sparas en tid för att sedan raderas.

Stängningsdags

Lämna alltid biblioteket innan klockan 22.00. Högtalarsystemet varnar innan biblioteket stänger för natten och larmet kopplas in. När du lämnar biblioteket så ser du till att dörren har slagit igen och är låst.

Säkerhet

Som meröppetlåntagare kan du ta med dig din familj och några vänner till biblioteket, men tänk på att du tar personligt ansvar för de personer du släpper in.

Biblioteket är för alla

Men det innebär inte att man kan göra vad som helst. Plocka i ordning efter dig och ta hand om vårt gemensamma bibliotek! Biblioteket ansvarar inte för kvarglömda eller förlorade föremål.

Låna och lämna tillbaka

Det finns två självutlåningsautomater på Färjestadens bibliotek där du själv lånar och återlämnar dina böcker. Du följer instruktionerna på skärmen men håll extra koll på att det du lånar/återlämnar registreras. Tänk också på att ta med dig kvittot!

Reserverade böcker

Finns att hämta i hyllan bakom disken, sorterade på löpnummer. I meddelandet du fått om att du har en reservation att hämta ser du vilket/vilka löpnummer din/dina böcker har. Tänk på att låna böckerna i självutlåningsautomaterna. Du kan endast hämta böcker du själv har reserverat.