Sök

Integration

Böcker

På Biblioteken i Mörbylånga kommun finns böcker på flera olika språk. Biblioteken har också en särskild hylla som vänder sig till dig som är  "Ny i Sverige". Där har vi till exempel språkkurser, svensk grammatik på olika språk, lexikon och lättlästa böcker för dig som vill lära dig svenska.

E-böcker och ljudböcker på lätt svenska

Du kan läsa och lyssna på e-böcker på lätt svenska direkt i din dator. Du loggar in med ditt lånekortsnummer. De flesta av dessa böcker finns även att låna i skriven form på biblioteket.

Träna svenska på språkcafé

Träna din svenska och träffa nya vänner. Språkcafét är gratis och biblioteket bjuder på fika.

Pressreader - Läs nyheter på många olika språk

Biblioteken har böcker på många olika språk för både barn, unga och vuxna. Det går bra att låna ordböcker, lexikon och språkkurser på olika språk. På biblioteken finns det ett mindre antal tidningar och tidskrifter på andra språk än svenska. 

Om du vill söka fram böcker på andra språk i vår katalog här på webbplatsen kan du klicka på det lilla kugghjulet intill sökrutan längst upp på sidan. Då kommer du till sidan för utökad sökning och kan välja att söka efter böcker på ett specifikt språk. När du klickar på sök syns då alla böcker på det valda språket som finns på biblioteken i Mörbylånga kommun. 

Om du saknar böcker på något språk på biblioteket eller letar efter en speciell titel, fråga bibliotekspersonalen så hjälper vi dig. Vi kan ofta beställa de böcker du vill ha. 

 

Språk

Logga in

Följ oss på sociala medier