Aktuellt på biblioteket

Sommarens öppettider på biblioteken

Från och med den 20 juni fram till den 31 augusti gäller sommarens öppettider. Meröppet på Mörbylånga bibliotek, Färjestadens bibliotek och Degerhamns bibliotek alla dagar kl. 7-22. För att få tillgång till tjänsten måste du fylla I ett avtal på plats tillsammans med personal under ordinarie öppettider.

Läsfrämjande insatser - Sommarlovsboken

Läs fem böcker och få en gratis! För barn från 6 år. Sommarlovsboken vänder sig till barn från 6 år och går ut på följande: Läs fem böcker och få en gratis bok! Hämta och Lämna in ditt ifyllda sommarlovshäfte på biblioteket i Färjestaden, Mörbylånga eller Degerhamn så får du välja ut en egen bok som du får av oss i sommarpresent.

Sommarens boktips - Nya böcker 2022

Vädret är som gjort för att läsa, utomhus, vid stranden eller inne i en skön soffa/fåtölj eller som en fin avslutning i form av kvällsläsning. Veckans boktips är en stor mix av våra nya böcker, utgivna 2022. På bilden ser du några av dem, men det är bara ett litet axplock av de böcker som finns att låna på våra tre folkbibliotek.

Läs tidningar och tidskrifter gratis på din dator, surfplatta eller mobiltelefon

Som låntagare hos oss på Biblioteken i Mörbylånga kommun kan du läsa mer än 7000 tidningar och tidskrifter på olika språk. Tjänsten är gratis så länge du är inloggad med ditt lånekort och din pinkod. Förträffligt ellerhur? med Pressreader når du tidningen vart du än är på din mobil, surfplatta eller dator, det enda du behöver är tillgång till surf eller wifi eller annan internetanslutning.

Bokholkar - en av våra läsfrämjande insatser i Mörbylånga kommun

Känner du för att läsa på stranden? Håll utkik efter bibliotekets bokholkar! Här kan du låna med dig en bok ner till stranden eller varför inte hem till hängmattan.

Restriktionerna slopas men pandemin är inte över.

Nu tar vi med oss det vi lärt oss under de två senaste åren. Visst är det skönt att samhället äntligen kan börja öppna igen! Det ska vi njuta av. På biblioteket innebär det att vi återigen kan bjuda in till fysiska evenemang. Men jämfört med förra året är vi nu ännu mer beredda på att snabbt ställa om verksamheten och tänka digitalt om det skulle krävas. 

Nya böcker

258186
Av: Baldacci, David
261712
Av: Jurander, Claes
261702
Av: Klicka, Barbara
261706
Av: Yin, Lichuan
Av: Sommardal, Göran
261713
Av: Mathiassen, Jakob
261708
261707
Av: Weidermann, Volker
261709
Av: Améry, Jean
261629
Av: Hallaj, al-Husayn ibn Mansur
261701
Av: Brusén, Peter

Evenemang

Laddar

Facebook

Språk