Ansökan om fjärrlån

Har biblioteket inte boken som du vill låna? I så fall kan vi beställa böcker från andra bibliotek. Det kallas för att göra ett fjärrlån. Det går också att beställa artiklar ur tidningar och tidskrifter.
Läs mer om fjärrlån

Ansökan om lånekort

Du behöver ett lånekort för att kunna låna och reservera böcker och annat på biblioteket. Lånekortet är personligt och kostar inget att skaffa.
Ansök om lånekort här

Appen Biblio - e-böcker och e-ljudböcker

Ladda ner och läs en e-bok eller lyssna på en e-ljudbok!
Mer om Appen Biblio - e-böcker och e-ljudböcker

Appen Bläddra - e-böcker på romani chib och samiska

Bläddra är en app för surfplatta och mobil där du kan läsa e-böcker på romani chib och samiska.
Mer om Appen Bläddra - e-böcker på romani chib och samiska

Appen Legimus - för dig som har en tillfällig eller bestående läsnedsättning

Legimus är MTM:s app för dig som har en tillfällig eller bestående läsnedsättning. På Legimus kan du ladda ner och spela upp talböcker och taltidningar. Skillnaden på talbok och ljudbok är talhastigheten och en talbok är speciellt anpassad till målgruppen. Appen kan du ladda ner utan kostnad på Google play om du har en android telefon eller via App store om du har en iphone eller i-pad. För att kunna logga in måste du har ett konto till Legimus och det kan du få med hjälp av personal på ditt bibliotek.
Mer om Appen Legimus - för dig som har en tillfällig eller bestående läsnedsättning

Barn- och ungdomsbloggen

Ibland kan ett boktips vara just vad som behövs för att hitta en favoritbok att läsa. Följ våra tips på bloggen!
Klicka här för att komma till Barn- och ungdmsbloggen!

Betala med Swish

Vill du betala en skuld? Då sker detta lämpligast genom att du swishar in din betalning. Notera att det är viktigt att du fyller i vad skulden gäller samt ditt låntagar-ID. När du betalt måste du lämna ett kvitto på din betalning i form av en bild på genomförd betalning.
Mer om Betala med Swish

Bokattack - boktips i skolan

Vi kommer till klassrummet och ger några snabba boktips.
Mer om Bokattack - boktips i skolan

Bokholkar - en av våra läsfrämjande insatser i Mörbylånga kommun

Känner du för att läsa på stranden? Håll utkik efter bibliotekets bokholkar! Här kan du låna med dig en bok ner till stranden eller varför inte hem till hängmattan. Bokholkar finns på eller i anslutning till följande badplatser :
Läs mer om våra bokholkar här!

Datorer, internet och kopiator

På biblioteken i Färjestaden, Mörbylånga och Degerhamn finns det möjlighet att låna en dator på plats. Här kan du betala räkningar, skriva ut och scanna dokument.
Mer om Datorer, internet och kopiator

Dejta en bok - Blind date

Under julen, alla hjärtans dag och skördefesten slår vi in nya böcker i ett paket som vi lånar ut, Det blir då en lånad julklapp att lägga under granen, en blind date på alla hjärtans dag eller en härlig läsning under skördehelgen. Lånetiden är densamma som ett vanligt lån, alltså 28 dagar.
Mer om Dejta en bok - Blind date

Digital ritsaga

Digital ritsaga
Mer om Digital ritsaga

Digital sagostund

På grund av rådande restriktioner för Covid-19 bjuder vi på digitala sagostunder i miniformat i stället för fysiska sagostunder på plats.
Mer om Digital sagostund

E-böcker

Det är en elektronisk bok som du kan läsa i din mobiltelefon, surfplatta eller dator.
Mer om E-böcker

E-film - Cineasterna

Välkommen till Cineasterna, en digital kanal med sevärd film från hela världen.
Mer om E-film - Cineasterna

IT- Hjälp för bibliotekets digitala tjänster

Boka tid för IT-hjälp redan idag! Vill du ha hjälp med att komma igång med bibliotekets digitala tjänster eller lära dig att hitta på webben? Då kanske IT-hjälp är lösningen! Tiderna bokas halvtimmesvis via e-post till respektive biblioteks e-postadress.
Mer om IT- Hjälp för bibliotekets digitala tjänster

Klassuppsättningar

För dig som jobbar i skolan och söker efter klassuppsättningar.

Legimus

Egen nedladdning innebär att du själv kan ladda ned talböcker direkt från Myndigheten för tillgängliga mediers webbkatalog, Legimus. Tjänsten vänder sig till personer med någon form av läshinder, till exempel synskada eller dyslexi.
Mer om Legimus

Lämna inköpsförslag

Här kan du göra inköpsförslag på böcker, cd, filmer eller annat som du tycker biblioteket ska köpa.
Lämna inköpsförslag

Läskompis på biblioteket

Nu har vi läskompisar på biblioteket i form av gosedjur som gärna är med och lyssnar på vad barnen läser eller bara är sällskap åt barnen på biblioteket.
Mer om Läskompis på biblioteket

Mer digital - It-support för seniorer

Under hösten erbjuder Mörbylånga kommun  IT-support för seniorer. Har du en fråga om din mobila enhet eller önskar du helt enkelt att bli mer digital? Vi erbjuder Drop-in tider på Märbylånga bibliotek och Färjestadens bibliotek samt några tillfällen i Degerhamn.
Mer om Mer digital - It-support för seniorer

Meröppet

Besök biblioteket när du vill mellan kl. 07:00 och 22:00!  Meröppet ger dig möjlighet att visats på biblioteket före och efter bibliotekets öppettider. För att kunna använda denna tjänst så måste du fylla i ett avtal. Detta gör du tillsammans med personal under ordinarie öppettider. Du behöver legitimera dig i samband med registreringen. Ta med giltigt ID-kort/körkort/pass. Du ska ha fyllt 18 år.
Mer om Meröppet

MIK i skolan

Tillsammans med pedagoger informerar våra skolbibliotekarier om MIK skolan, Medie- och informationskunnighet.
Mer om MIK i skolan

Norska långserier

Norska långserier är ett samlingsbegrepp för en del norska författare vars serier tenderar att bli extremt långa; en hel svit mellan 40 till 60 delar tillhör inte ovanligheterna! På biblioteken i Mörbylånga tillhandahåller vi ett flertal av dessa serier i svensk översättning.
Mer om Norska långserier

Ny i sverige

En sida med information för dig som är ny i Sverige.
Mer om Ny i sverige

Omlån av böcker och annan media

Omlån av böcker och annan media Logga in på "Mina sidor" för att låna om dina böcker!
Logga in på mina sidor

Pressreader

Pressreader Välkommen till en app där du kan läsa nyheter och tidskrifter direkt på din mobila enhet eller bibliotekets dator! Ladda ner tidningar/tidskrifter till din telefon eller surfplatta: I appen Pressreader finns tusentals nationella och internationella tidningar från fler än 100 länder på över 55 språk. Här hittar du svenska dagstidningar som till exempel Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Göteborgs-Posten.  I appen finns även möjlighet att få vissa tidningar upplästa. Nedladdning kan enbart göras på ditt bibliotek, för att få tillgång till 72 timmar gratis läsning. När 72 timmar passerat är du välkommen att återigen besöka ditt bibliotek för att ladda på med ytterligare lästid Observera! varje läsperiod pågår i max 72 timmar.  För att ladda ner tidningar till appen kopplar du först upp dig på det trådlösa nätverket på biblioteket "Mörbylånga kommun". Du kan  även använda ditt eget mobilnät för nedladdningen.  Så här gör du: 1.  Ladda ner appen PressReader gratis i App Store eller Google Play 2.  Anslut din läsplatta eller smartphone till wifi: Mörbylånga kommun 3.  Starta PressReader för att börja hämtningen av dina favorittidningar Välj vilka tidningar du vill läsa och tryck på en tidning för att starta nedladdningen. Du kan fortsätta att ladda ner ännu fler tidningar under 72 timmar utan att besöka biblioteket.    Instruktionsfilm - så använder du Pressreader på appen Instruktionsfilm - Så här använder du Pressreader  på datorn  Så länge den gröna kaffekoppen är synlig längst upp till vänster i appen har du möjlighet att ladda ner fler tidningar. När den inte syns längre är din lästid slut och du behöver då besöka biblioteket igen för att kunna ladda ner fler tidningar. När du väl har laddat ner din tidning så finns den kvar även när du har lämnat biblioteket. Läs på plats på bibliotekets datorer! Du kan även använda  webbversionen  på bibliotekets stationära dator direkt ansluten till Pressreader.   
Mer om Pressreader

Pressreader hemifrån

Pressreader är en digital tidningssajt med tusentals dagstidningar och tidskrifter. Välj bland tidningar på många olika språk från massa länder. Du kan läsa hur många tidningar du vill och var du vill. Du behöver en dator, mobiltelefon eller platta med internetanslutning. 
mer om Pressreader hemifrån

Reservation och omlån

Har du hittat en bok du vill läsa men ser att den är utlånad? Då kan du reservera den hos oss!
Instruktionsfilm för hur du hanterar ditt bibliotekskonto

Skolbiblioteken

I Mörbylånga kommun har vi flera skolbibliotek.
Mer om Skolbiblioteken

Släktforskarhjälp

Är släktforskning ett stort intresse? Behöver du hjälp att komma igång med din forskning? Då har vi något för dig! under två lördagar erbjuder Kalmar Genealogiska förening släktforskarhjälp på plats på biblioteket.
Mer om Släktforskarhjälp

Släktforskning

Biblioteket har flera databaser och arkiv för dig som släktforskar.
Mer om Släktforskning

Strömmande e-ljudböcker

Strömmande e-ljudböcker spelas upp över internet. Du behöver inte ladda ner den till din dator eller enhet, men du måste vara ansluten till internet för att kunna lyssna på den. För att fortsätta att lyssna på en strömmande ljudbok vid ett senare tillfälle loggar du in på bibliotekets webbsida och går till Mina lån.Spelaren startar där du slutade att lyssna senast.
Mer om Strömmande e-ljudböcker

Tillgänglighet

Tillgänglighet på Biblioteken i Mörbylånga kommun
Mer om Tillgänglighet

Tillgänglighetsredogörelse

Biblioteken i Mörbylånga kommun står bakom den här webbplatsen. Vi vill att så många som möjligt ska kunna använda webbplatsen.
Mer om Tillgänglighetsredogörelse

Äppelhyllan

På en Äppelhylla hittar du böcker för och om barn med funktionsnedsättning. Böcker som väcker läsglädje, men också ger stöd och inspiration till dig som är vuxen. Där finns också informationsmaterial om olika funktionsnedsättningar för både barn och vuxna.
Mer om Äppelhyllan

Anpassade böcker

På biblioteken finns hjälp för dig som har svårt att läsa tryckta böcker. Vi har böcker med stor stil, lättlästa böcker, lättlästa böcker med CD samt talböcker.
Mer om Anpassade böcker

Böcker på olika språk

Biblioteken har böcker, tidningar och tidskrifter på många olika språk. När du söker efter böcker så kan du välja att bara visa böcker som är på ett specifikt språk.
Mer om Böcker på olika språk

Boken kommer

Om du inte kan komma till biblioteket, så kan biblioteket komma till dig. Tjänsten är till för dig som på grund av ålder, långvarig sjukdom eller funktionsnedsättning har svårt att ta dig till biblioteket.
Mer om Boken kommer

Sök

Språk