Appen Legimus (mobiltelefon och surfplatta)

Appen Legimus (mobiltelefon och surfplatta) Legimus är MTM:s app för att ladda ner och spela upp talböcker och taltidningar. Du hämtar appen utan kostnad på Google play om du har en android telefon eller via App store om du har en iphone eller i-pad.    I appen Legimus kan du söka, ladda ner och läsa talböcker. För att kunna logga in måste du har ett konto till Legimus och det kan du få på ditt bibliotek om du har en läsnedsättning. Välj själv närsomhelstI I webbkatalogen Legimus söker du och väljer själv böcker du vill läsa eller lyssna på. Det finns fler än 85 000 titlar tillgängliga dygnet runt och katalogen uppdateras ständigt. Vem kan använda Legimus? Rätt att låna talböcker har personer med någon form av läshinder, till exempel synskada eller dyslexi. Hur får jag tillgång till Egen nedladdning? Registrering och användaravtal Du måste komma till biblioteket personligen för att godkänna ett avtal och få ett nedladdningstillstånd. Bibliotekets personal visar dig hur du kommer igång och hur du gör för att själv ladda ner talböcker hemifrån. Om du har möjlighet är det bra om du då tar med enheten som du tänker använda dig av, din bärbara dator, telefon eller surfplatta, men boka en tid hos ditt bibliotek innan du kommer. Är du under 18 år så kommer du tillsammans med din målsman.    Läs mer om appen här!    
Mer om Appen Legimus (mobiltelefon och surfplatta)

Datorer, internet och kopiator

På biblioteken i Färjestaden och Degerhamn finns det möjlighet att låna en dator på plats. Här kan du betala räkningar, skriva ut och scanna dokument.
Mer om Datorer, internet och kopiator

E-boksappen Biblio

Ladda ner och läs en e-bok eller lyssna på en e-ljudbok!
Mer om E-boksappen Biblio

E-böcker

Det är en elektronisk bok som du kan läsa i din mobiltelefon, surfplatta eller dator.
Mer om E-böcker

E-film

Välkommen till Cineasterna, en digital kanal med sevärd film från hela världen.
Mer om E-film

Egen nedladdning - Legimus (dator)

Egen nedladdning innebär att du själv kan ladda ned talböcker direkt från Myndigheten för tillgängliga mediers webbkatalog, Legimus. Tjänsten vänder sig till personer med någon form av läshinder, till exempel synskada eller dyslexi.
Mer om Egen nedladdning - Legimus (dator)

Fjärrlån

Ansökan om fjärrlån Har biblioteket inte boken som du vill låna? I så fall kan vi beställa böcker från andra bibliotek. Det kallas för att göra ett fjärrlån. Det går också att beställa artiklar ur tidningar och tidskrifter.
Läs mer om fjärrlån

Fjärrlån

Ansökan om fjärrlån Har biblioteket inte boken som du vill låna? I så fall kan vi beställa böcker från andra bibliotek. Det kallas för att göra ett fjärrlån. Det går också att beställa artiklar ur tidningar och tidskrifter. Prata med personalen på biblioteket så hjälper vi dig. Du kan också ansöka om ett fjärrlån direkt här på webbplatsen. Logga in (längst upp till höger på sidan) och fyll sedan i formuläret. Fyll i så många uppgifter som du kan. Skriv till exempel om du behöver ha en viss upplaga eller utgivningsår. Observera! Fjärrlån kan enbart göras till privatpersoner.
Läs mer om fjärrlån

Hemleverans

Hemleverans Från och med den 1 april kommer biblioteken i Mörbylånga kommun att erbjuda personer över 70 år eller de som tillhör en riskgrupp för det nya coronaviruset, hemleverans av böcker eller annan media från våra bibliotek. Erbjudandet gäller tillsvidare.
Mer om Hemleverans

Lämna inköpsförslag

Här kan du göra inköpsförslag på böcker, cd, filmer eller annat som du tycker biblioteket ska köpa.
Lämna inköpsförslag

Lånekort

Du behöver ett lånekort för att kunna låna och reservera böcker och annat på biblioteket. Lånekortet är personligt och kostar inget att skaffa.
Ansök om lånekort här

Meröppet

Med meröppet kan du besöka biblioteket i Färjestaden mellan kl. 07:00-22:00.
Mer om Meröppet

Pressreader

Pressreader Välkommen till en app där du kan läsa nyheter och tidskrifter direkt på din mobila enhet eller bibliotekets dator! Ladda ner tidningar/tidskrifter till din telefon eller surfplatta: I appen Pressreader finns tusentals nationella och internationella tidningar från fler än 100 länder på över 55 språk. Här hittar du svenska dagstidningar som till exempel Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Göteborgs-Posten.  I appen finns även möjlighet att få vissa tidningar upplästa. Nedladdning kan enbart göras på ditt bibliotek, för att få tillgång till 72 timmar gratis läsning. När 72 timmar passerat är du välkommen att återigen besöka ditt bibliotek för att ladda på med ytterligare lästid Observera! varje läsperiod pågår i max 72 timmar.  För att ladda ner tidningar till appen kopplar du först upp dig på det trådlösa nätverket på biblioteket "Mörbylånga kommun". Du kan  även använda ditt eget mobilnät för nedladdningen.  Så här gör du: 1.  Ladda ner appen PressReader gratis i App Store eller Google Play 2.  Anslut din läsplatta eller smartphone till wifi: Mörbylånga kommun 3.  Starta PressReader för att börja hämtningen av dina favorittidningar Välj vilka tidningar du vill läsa och tryck på en tidning för att starta nedladdningen. Du kan fortsätta att ladda ner ännu fler tidningar under 72 timmar utan att besöka biblioteket.    Instruktionsfilm - så använder du Pressreader på appen Instruktionsfilm - Så här använder du Pressreader  på datorn  Så länge den gröna kaffekoppen är synlig längst upp till vänster i appen har du möjlighet att ladda ner fler tidningar. När den inte syns längre är din lästid slut och du behöver då besöka biblioteket igen för att kunna ladda ner fler tidningar. När du väl har laddat ner din tidning så finns den kvar även när du har lämnat biblioteket. Läs på plats på bibliotekets datorer! Du kan även använda  webbversionen  på bibliotekets stationära dator direkt ansluten till Pressreader.   
Mer om Pressreader

Pressreader hemifrån (dator)

Pressreader hemifrån (dator) Läs tusentals dagstidningar och tidskrifter. Välj bland tidningar på många olika språk från massa länder. Du kan läsa hur många tidningar du vill och var du vill. Du behöver en dator, mobiltelefon eller platta med internetanslutning.  För att kunna läsa tidningar via Pressreader hemifrån loggar du in på bibliotekets hemsida. Observera att du först måste logga in på bibliotekets hemsida för att länken ska synas. Steg för steg: Logga in på ditt bibliotekskonto Klicka på länken pressreader som du finner här nedan.
https://bibliotek.morbylanga.se/pressreader-hemifrån

Reservation och omlån

Har du hittat en bok du vill läsa men ser att den är utlånad? Då kan du reservera den hos oss!
Mer om Reservation och omlån

Skolbiblioteken

Skolbiblioteken Skansenskolan Skansenskolan, som är en F - 9-skola, har ett bemannat bibliotek måndag till torsdag.    Glömminge, Gårdby och Alunskolan Glömminge och Gårdby bemannas två dagar i veckan.  Glömminge tisdagar och torsdagar.  Gårdby tisdagar och onsdagar.  Alunskolan servas via kommunbiblioteket i Degerhamn   Torslunda skola  Måndagar och tisdagar är skolbiblioteket i Torslunda skola bemannat.    Färjestadens skola  Färjestadens skolbibliotek är bemannat måndag till torsdag.   
Mer om Skolbiblioteken

Sök

Språk