angle-left Nationella allmänna råd

Nationella allmänna råd

Till följd av en ökad smittspridning av covid-19 följer Mörbylånga de nationella råden. Det innebär att Biblioteken i Mörbylånga kommun är stängda för besök tillsvidare. Du kan dock fortfarande låna, reservera böcker som du hämtar utanför biblioteket. Vid återlämning hänvisar vi till bibliotekens bokinkast.

Bibliotek i Mörbylånga följer de nationella råden

• avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.

• avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar,
    idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.

• om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.

Läs mer om Folkhälsomyndighetens nationella allmänna råd här!

sv-se en-gb