För föräldrar

För föräldrar

Den värdefulla läsningen Nyckeln till språket ligger i läsningen. Ett barn har som lättast att ta till sig språkets grunder innan fyra års ålder, och där är läsningen en viktig del! För den som vant sig vid läsningen, orden och språket blir det lättare att ta till sig kunskap i skolan och senare i livet.

Ett barn har som lättast att ta till sig språkets grunder innan fyra års ålder, och där är läsningen en viktig del!
För den som vant sig vid läsningen, orden och språket blir det lättare att ta till sig kunskap i skolan och senare i livet.

Vad finns det för böcker på biblioteket?

Svaret är: MÄNGDER! Vi skulle till och med kunna säga att det finns något för alla. På biblioteket finns det böcker för alla åldrar och om nästan alla ämnen.
Det finns allt från pekböcker för de minsta barnen till bilderböcker och ungdomsböcker på engelska. Det finns faktabilderböcker, ljudböcker, talböcker och serier.
Det finns böcker om dinosaurier, om vänskap, om att börja skolan. Vissa böcker passar att läsa högt, vissa att traggla sig igenom tyst på egen hand.
Vi på biblioteket hjälper gärna dig och ditt barn att hitta det som passar just er. Glöm inte att det också finns böcker som vänder sig direkt till dig som förälder.
Det kanske är en bok om barns utveckling, en bok om trots eller en rolig serie om livet som tonårsförälder som passar just dig?

Gåvoboken

I Mörbylånga kommun får alla nyfödda barn en gåvobok. Vid en träff på BHV delas en broschyr om bibliotekets öppettider ut och ett presenkort där barnens namn antecknas.
Det presentkortet tar ni med till biblioteket så får ni en gåvobok av oss!

Sagostunder

Vi erbjuder ett antal sagostunder varje termin med varierande teman. Vi läser en eller flera sagor och pysslar. 

Eget lånekort

När barnen går i förskoleklass besöker de sitt skolbibliotek och får där en mysig introduktion till biblioteket samt ett eget lånekort. Barnen i förskoleklass kommer sedan regelbundet till skolbiblioteket, och många förskoleklasser besöker också kommunbiblioteket en gång per läsår eller termin.

Lässurr

Förskoleklasserna i kommunen erbjuds också att varje år arbeta med ett läsprojekt som kallas för Lässurr, vilket avslutas med ett uppskattat besök av en spännande författare.

 

Sök

Språk